Železničná stanica/Railway station
Sereď

Polícia pri čine prichytila zlodeja medených káblov z vozňov za 26 tisíc Sk
TASRBratislava 20. 05.2004 - Na medených kábloch chcel zbohatnúť 21-ročný muž zo Serede, ktorého priamo pri čine zadržali príslušníci Železničnej polície v stredu o jednej v noci.
Na železničnej stanici v Seredi zo spešninových vozňov kradol medené vykurovacie káble, čím jednej trnavskej železničnej prepravnej spoločnosti spôsobil škodu za takmer 26 tisíc korún. Mladý Sereďan z dvoch vozňov pílkou na železo odstránil najprv ochranné kryty a potom vytiahol káble, ktoré v treťom vozni rozrezal na polovicu. Keď chcel už znehodnotené káble špeciálne upraveným nožom očistiť od potiahnutej vrstvy, zadržali ho príslušníci operatívnej služby ŽP z Trnavy. Zároveň zhabali káble, pílku na železo, brúsny kameň, jeden pár gumených rukavíc a upravený nôž na blankovanie káblov. Hovorca ŽP Jozef Búranský TASR informoval, že ŽP obvinila muža pre trestný čin krádeže a prípadom sa zaoberá odbor ŽP z Trnavy.

ŽP objasnila krádež hliníkových krytov a líšt za 107 tisíc korún
TASRBratislava 29. 3.2004 - Železničnej polícii (ŽP) z Trnavy a Galanty sa podarilo objasniť krádež hliníkových krytov a líšt zo spešninových vozňov za takmer 107 tisíc korún.
Policajti ako podozrivého zaistili 29-ročného muža zo Serede, ktorý sa priznal, že na tamojšej železničnej stanici z ôsmich odstavených vozňov postupne odcudzil 31 hliníkových krytov kúrenia, 16 dverových a 32 okenných hliníkových líšt. V miestnej zberni surovín za ne dostal 7116 korún.
ŽP časť odcudzených vecí v zberni našla, zaistila a vráti ich poškodenej organizácii. ŽP začala vo veci trestné stíhanie a voči mužovi vzniesla obvinenie pre trestný čin krádeže.
TASR o tom informoval hovorca ŽP Jozef Búranský.

  • Železničná trať Sereď - Križovany nad Dudváhom
  • Železničná trať Leopoldov - Sereď
  • Železničná trať Sereď - Galanta
  • Sereď

    Na vývoji tejto strany sa tvrdo pracuje.


  • Strana vytvorená / Site created : 20-VIII-2002
    Posledná aktualizácia / Last update : 20-VII-2004
    ( 149864.htm )